Körforgásosság az élelmiszerláncban

healthy food

2018. június 7-én került sor Budapesten a Circular Hungary Program keretében a “Körforgásosság az élelmiszerláncban” című szemináriumra, mely az élelmiszertermelés különböző fázisaiban – a mezőgazdaságtól a vendéglátóiparig – mutatott be vállalati gyakorlatokat a körforgásos szemlélet alkalmazásaira. Cégünk ügyvezetője, Somosné Dr. Nagy Adrienn is meghívást kapott a rendezvényre. ,,Körforgásos tápanyag- és energiahasznosítás a gombatermesztésen keresztül” című előadásában ismertette, hogy a hazai gombatermesztés mezőgazdasági melléktermékekre, elsősorban szalmára alapozott. Bemutatásra került a Pilze-Nagy Kft.-nél működő laskagomba-biogáz termelési rendszer, amelyben a laskagomba-termesztés szerves hulladék-anyagaiból (letermett komposzt) a biogáz üzemben megújuló energiát és tápanyagokban gazdag biotrágyát állítunk elő.  Ebben a termelési rendszerben a laskagomba-termesztés, megújuló energiatermelés és a gabonatermesztés együttműködése valósul meg.

circularity

Még több cikk

laskagomba és zöldségek

Konyhai Tanácsok

Mire vigyázzunk a vásárlásnál? A legfontosabb a gomba frissessége. A friss gomba kellemes illatú, kalapja rugalmas, roppantható, a kalapszél ép, nem szeldelt és enyhén befelé