Kétszer ennyi gombát a kosárba!

vegetables and mushrooms

A gomba az egyik legértékesebb, és legízletesebb táplálékunk, mégsem fogyasztunk elegendő mennyiséget belőle.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére a hazai gombapiac szereplői, termesztők és kereskedők egy célért fogtak össze, azért, hogy a hazai gombafogyasztást legalább megkétszerezzék.

A kezdeményezésben a legjelentősebb áruházláncok is részt vesznek, tehát mindenki kiáll azért, hogy a gombafogyasztásra és ez által egészségünk megőrzésére felhívja a figyelmet. A kampányt, 2017 május 30-án egy nagyszabású rendezvénnyel indította a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Budapesten a GastroArt-Electrolux Élménykonyhában, Bede Róbert mesterszakáccsal és pompás gasztro programokkal.

Ezen kampányhoz a Pilze-Nagy Kft is csatlakozott a hazai gomba termesztés egyik legjelentősebb vállalataként, hogy oroszlánrészt vállaljon a laskagomba népszerűsítésében.  

Ha fontosnak valljuk az egészségünket, és szeretjük az ízletes ételeket, nem haladhatunk el a laskagomba és a tőkegomba mellett sem, melynek termesztésében a Pilze-Nagy Kft már évtizedek óta meghatározó a hazai piacon.

Bár a vállalat forgalmának jelentős részét az export teszi ki, szívügyének érzi a hazai fogyasztás erősítését, a kiváló minőségű gomba termesztését, és a kutatói tevékenységet. Így lesz kerek minden, legfőképp, a gombakalap.

oyster mushrooms

Még több cikk

laskagomba és zöldségek

Konyhai Tanácsok

Mire vigyázzunk a vásárlásnál? A legfontosabb a gomba frissessége. A friss gomba kellemes illatú, kalapja rugalmas, roppantható, a kalapszél ép, nem szeldelt és enyhén befelé