Pilze-Nagy Kft.

A Pilze-Nagy Kft-nél történő helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetése

Tovább »

Pilze Nagy Kft

Pilze
www.pleurotus.hu

A Pilze-Nagy Kft. 1992 óta foglalkozik laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel. A cég fő tevékenységei - mint a konvencionális és biolaskagomba alapanyaggyártás, a laskagomba-termesztés és a friss laskagomba kereskedelmi forgalmazása, valamint a biogáz-előállításból származó villamosenergia- és hőtermelés - szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

A társaság nagy hangsúlyt fektet a teljesen vegyszermentes gombatermesztésre, amely tudatos technológiafejlesztés eredménye. A friss laskagomba elsődlegesen export piacokon talál gazdára: legfontosabb piac Németország, de Szlovákia és Románia igénye is számottevő. A Pilze-Nagy Kft. külföldi partnerei jellemzően nagykereskedők és áruházláncok.

A kft. 2007-ben épült biogáz üzemében évente több ezer tonna gombatermesztési hulladék hasznosítása valósul meg. A képződött biogáz a 330 kW elektromos és 400 kW termikus teljesítményű gázmotorban elektromos és hőenergiává alakul.

A két évtizedes szakmai tapasztalatnak, valamint az innovatív, folyton megújulni képes környezettudatos fejlődést célnak tekintő cégvezetésnek köszönhetően a Pilze-Nagy Kft.-t mára már hazánk és Európa vezető laskagomba-termesztő és kereskedő cégei között tartják számon.

Powered by: Raster Stúdió