Pilze-Nagy Kft.

A Pilze-Nagy Kft-nél történő helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetése

Tovább »

Biogáz üzem működésének hatékonyságát növelő és káros anyag kibocsájtásának csökkentését lehetővé tevő, innovatív technológiák kifejlesztése

Projekt azonosító: HU 09-0057-A1-2013

Norway grants www.norwaygrants.org

Projekt a „Norvég Alap" támogatásával

A Norvég Alap révén a 2009-2014 közötti időszakban Norvégia hozzájárul az Európai Gazdasági Térség országai közötti társadalmi és gazdasági különbségek csökkentéséhez. A finanszírozási program célja Norvégia és a kedvezményezett országok kétoldalú kapcsolatainak erősítése is. A Norvég Alap által támogatott öt programterület egyike a „Zöld ipari innováció", amely a zöld vállalkozások versenyképességének erősítését, a meglévő iparágak zöldebbé tételét, zöld innovációk elterjesztését tűzte ki célul. Nagy hangsúlyt helyez a program a hulladék mennyiségének, valamint a levegő, a víz és a talaj szennyezésének csökkentésére.

Célkitűzés: a hulladék csökkentése

A „Zöld ipari innováció" program célkitűzéseivel összhangban a támogatás elnyerésével a Pilze-Nagy Kft.-nek és partnereinek lehetőségük nyílik olyan innovatív technológiák kifejlesztésére, amelyek alkalmazásával csökken a biogáz üzemekben a környezetre káros anyagok kibocsátása és javul a hulladékkezelési hatékonyság.

A projekt fontos eleme a partnerség. A program megvalósítása során két jelentős kutatóintézet - egy magyar és egy norvég ­- tudása, szakértelme adódik össze a cég többéves biogázüzem-üzemeltetési tapasztalatával. A norvég TEL-TEK Kutatóintézet és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított szellemi háttér együtt a Pilze-Nagy Kft. gyakorlati eredményeivel garancia a projekt sikerére.

Projektgazda: Pilze-Nagy Kft.
Projektpartner: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.
Donorpartner: TEL-TEK Kutatóintézet
Programoperátor: Szent István Egyetem
A megítélt maximális támogatási összeg: 180 762 429 Ft
A projekt teljes elszámolható költsége: 210 632 138 Ft
Támogatási intenzitás: 85,82 %
Projekt tervezett megvalósítási időtartama: 2014.05.05. - 2016.04.30.
Megvalósítás helyszíne: 6000 Kecskemét, Talfája 66/A 0238/14

Powered by: Raster Stúdió