Pilze-Nagy Kft.

Gasztronómiai fesztiválok 2015 nyár

Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Július első hétvégéjén társaságunk a „Kecskeméti laskagomba” szlogennel immár második alkalommal üzemeltetett faházat a népszerű Gasztroangyal fesztiválon, mely ezúttal a Kincsem Parkban került megrendezésre. A 93 hazai, minőségi élelmiszereket előállító termelők, gazdák között a Pilze – Nagy Kft kecskeméti telephelyén termesztett laskagombát, valamint laskagomba pástétomokat kínáltuk a nagyközönségnek.

Az érdeklődők naponta a laskagomba pástétomok mellet többféle laskagombából készült ételt kóstolhattak meg, melyekhez receptajánlatokat is biztosítottunk. A laskagomba konyhai felhasználásról hasznos tanácsokkal szolgáltunk az érdeklődő háziasszonyoknak.

IV. Tarhonya Feszt

Lajosmizsén július 11-én, immár negyedik alkalommal rendezték meg a Hagyományőrző Tarhonya Fesztivált. Az egész napos kézműves programok és vásár mellett a fesztivál keretén belül előzetesen meghirdetett hagyományőrző főzőversenyre lehetett benevezni. A verseny során a csapatok a három kategória - tarhonyás, tojásos vagy laskagombás ételek - egyikének elkészítésére jelentkeztek. A versenyen a Pilze-Nagy Kft partnereivel - Nagy-Gombakert Kft, Kun-Trade Kft – vett részt. A szakmai zsűri és közönség elismerése alapján a Kun-Trade Kft az első helyezést, a Pilze-Nagy Kft harmadik helyezést érte el a főzőversenyen.

Laskagomba gasztronómiai bemutató a Hírös Hét Fesztiválon

A Nagy-Gombakert Kft 2015. augusztus 13 – 20 között a Hírös Hét Fesztivál ideje alatt is igyekeztünk megismertetni a közönséggel a laskagomba gasztronómiai értékeit és változatos elkészítési módját. Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettel együttműködve a cégünk laskagomba gasztronómiai faházat működtetett interaktív gombabemutatóval. Mindennap délután többféle laskagombás ételek kóstolójával vártuk a közönséget, hogy az érdeklődők személyesen is meggyőződhessenek, milyen változatos és finom ételek készíthetők laskagombából. Ezen túl a fesztivál nyolc napja alatt több érdekes programmal is készültünk. Az érdeklődőknek laskagomba termesztési tanácsokat adtunk. Ezután a vállalkozó kedvűek ismereteiket kipróbálhatták kvíz játékban. A rendezvény záró napján a játékosok között kettő darab laskagombás ajándékcsomagot sorsoltunk ki.

A Laskagomba gasztronómiai bemutató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült.

Powered by: Raster Stúdió