Pilze-Nagy Kft.

Energia nap 2015

Szeptemberben meghívást kaptunk az Energia Nap elnevezésű országos roadshow első budapesti állomására. A rendezvény legfőbb célja a megújuló, zöld energia bemutatása és az egészségmegőrzés. Cégünk, a Pilze – Nagy Kft is nagy hangsúlyt fektet a környezetbarát laskagomba termesztésre, amely tudatos technológia választás eredménye. A rendezvény helyszínén járt a 12 Ökomalyom Blog munkatársa, aki a Pilze – Nagy Kft pavilonjában kínált Via Naturalis laskagomba pástétom termékekről így vélekedett:
„Via Naturalis sátránál laskagomba pástétomot is kóstolhattam, amit egyébként minden ízében pazarul eltaláltak (Pritamin paprikás, Tokaij fehérboros, Paradicsomos, Shii-take gombás). A pástétom család kizárólag gombából és növényi eredetű anyagokból készül, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják. Legfőbb összetevője a friss laskagomba, ami Kecskeméten, Magyarország legnagyobb laskagomba termesztésében termesztenek teljese vegyszermentes technológiával. A pástétom a gomba rostok által élelmi rostforrás és magas fehérje tartalmának köszönhetően kitűnő húspótló, ugyanakkor nem tartalmaz glutént, mesterséges anyagokat, ízfokozót, színezéket és allergén anyagokat. Energiatartalma a húspástétomokhoz, a margarinhoz képest alacsony, és kifejezetten kevés cukrot tartalmaz. A cég munkatársa felhívta a figyelmet, hogy egyedül a fehérboros tartalmaz hozzáadott cukrot, de csak a bor alap savanyú íze miatt. Mint mondta, eddig leginkább laskagomba exportőrök voltak, mert sajnos itthon kevésbé népszerű a laskagomba. Csak az utóbbi időben kezdenek ráállni a hazai piacra. Céljuk ugyanis, hogy a hazai fogyasztók minél szélesebb köre ismerje meg a laskagombát és fogyasztásának előnyeit.”

Forrás: http://12okomajom.blog.hu/2015/09/17/amitol_meg_a_nyulnak_is_tatva_marad

Powered by: Raster Stúdió